Härliga ställen att springa!

Jag har ju som ni vet mycket erfarenhet av löpning. Det är fantastiskt att kroppen kan åstadkomma sådan härlig träning. Inga redskap eller verktyg heller så det är ju en enkel träningsform. Men är det en sak jag tycker är extra viktig vid löpning så är det omgivningen. För mig är det viktigt att springa i härliga omgivningar. Därför tänkte jag dela med mig av en liten lista på vilka ställen jag genom livet har sprungit på och tyckt extra mycket om. Kul va? Och så vill jag såklart gärna få era tips!

Det vanligaste såklart är ju att man springer på hemmaplan, men tjusningen med att springa när man är bortrest är ju att man får se nya platser och omgivningar.

Mina löprundor som varit extra roliga tack vare omgivningen:

1. Portugal. Det var många år sedan men jag var där på semester vid ett tillfälle och fick möjlighet att springa i olika slags miljöer. Det finns till exempel vackra villaområden runt Hiltonhotellet (Vilamoura).

2. Stockholm. Vår huvudstad är ju väldigt vacker och många klassiska områden (som till exempel Djurgården) lockar ju många. Jag springer gärna i Hammarby Sjöstad! Blandad miljö vilket jag gillar. Jag såg att hammarbysjöstad till exempel hade gjort en lista på bra löprundor på deras hemsida. Kul!

3. Öland. Denna vackra ö! Jag föredrar att springa på norra eller östra sidan. Norra sidan är mycket asfalt (Borgholm) men ändå härligt upplyst under sommaren. Den östra sidan bjuder på mer rogivande omgivning.

Hoppas ni fick några roliga tips!

Vilamoura, Portugal!
Vilamoura, Portugal!

 


Posted

in

by

Tags: