Mejlkorgen är överfull

Idag finns det många som får information och tips om de ämnena som man tycker är intressanta. Vanligtvis får man denna information skickade till sig via mejl. Det är inte ovanligt att det kan komma från sportklubbar eller framtida idrottsevenemang. Källkritik är således viktigt och att informationen som står mejlen faktiskt är korrekta och genuina. Eftersom internet har ökat sin popularitet de senaste åren så har dessutom nätfiske blivit allt vanligare. Människor känner sig ofta trygga när de ser en logotyp eller ett namn som de tidigare associerat med något seriöst. Det är därför bra att vara uppmärksam med nätfiske. Om din mejlkorg är överfull så är vissa av dessa mejl förmodligen scams. Många bedragare idag använder sig ofta av människors oförståelse eller okunskap och kan på så sätt lura personen att ge ifrån sig känslig information. Det kan dock ibland vara svårt att veta om det är bedrägeri eller inte – så kika alltid med en till person innan du skickar iväg känslig information som du egentligen inte skulle delat med dig av.

Akta dig för nätfiske bland mejlen


Posted

in

by

Tags: