Meningslöst att träna i förorenad luft enligt forskning

Att sticka ut och springa i naturen är en frihetskänsla som är ovärderlig. Att dra in djupa andetag av frisk luft och känna sig renad. Men hur ren är egentligen luften vi andas in? Med allt fler bilar som släpper ut avgaser kan ju inte luften hålla sig så ren som vi tror. När vi tränar behöver vi syresätta musklerna mer än under vila, därför får vi in mer förorenad luft i våra kroppar vid förhöjd puls. Jag vill hellre känna mig ren och hälsosam efter ett träningspass utomhus än att komma hem med avgaser i lungorna. Vill man kan man ju flytta till ställen med mindre trafik, men då får man väl först börja med att spara pengar. Med Söderberg & Partners jämförelseindex kan man jämföra fonder och välja något man vill spara i. Känns som en bra idé att börja spara i en fond som känns rätt för att på sikt kunna köpa sig det där huset utan massa trafik utanför.

Att springa i det fria
Trafik som förstör luften


Posted

in

by

Tags: