Vikten av att skriva träningsdagbok

Oavsett om du satsar på en karriär inom multisport, är en aktiv motionär eller vill göra en livsstilsförändring för att röra på dig mer, är det viktigt att föra träningsdagbok. Majoriteten köper det gällande elitnivå men långt ifrån alla motionärer vet varför eller ser vitsen med det. Den enkla sanningen är att för att få de resultat som du vill ha, måste du variera din träning och komma ihåg vad du gör. Det är inga större problem att minnas vilken träning du genomförde i går men försök komma ihåg vilka styrkeövningar eller konditionsträning du gjorde en tisdag för fem månader sedan. En träningsdagbok behöver inte vara avancerad, en anteckningsbok och en bra penna räcker långt. Du kan kolla efter det här. Skriv ner vilka övningar du gör, vilken form av träning och hur många repetitioner samt vikt. Då kommer du att tydlig se dina framsteg och det blir lättare att hålla motivationen uppe.

En svart reservoarpenna


Posted

in

by

Tags: