Vikten av återhämtning

Jag som tränar mycket och älskar allt med det, försöker också att pusha för hur viktigt det är med återhämtning. Det är lätt att öka sin träningsdos, pressa sig själv till nya mål och ny träning. Man måste komma ihåg att träning bryter ner kroppen, och det skall den göra, men samtidigt orsakar den små skador på kroppens muskelfibrer. Det är när dessa skall byggas upp igen som styrkan ökar och prestationen kan förbättras. En kropp som inte får återhämta sig ordentligt får alltså inte samma möjlighet att blir starkare, snabbare och uthålligare. Vissa dagar lägger jag fokus på att låta kroppen vila och få landa, gör det lite mysigt, unnar mig själv något extra. Jag älskar att ta långa varma bad, känna hur varje liten muskel i kroppen slappnar av. Jag har flera fina handdukar som jag kan svepa om mig efteråt. En varm, mjuk handduk, och såklart en god fruktdrink i handen, sedan är man redo för kommande träningsdagar.

Badkar med levande ljus och handduk
Löpare i solonedgång på stranden


Posted

in

by

Tags: