Att träna när man har allergi

Ett problem för en del av oss som verkligen älskar att träna och utövar många sporter utomhus är pollen och pollensäsongen. En del inom multisport har stora problem och för dem blir det en enorm utmaning att träna utomhus när det är mycket pollen. Med ögon som rinner och nysattacker går det inte att få till någon bra kvalité på träningspassen. Vad kan man göra åt problemet? En del väljer att träna inomhus, vilket är trist när möjligheten finns att vara utomhus. Ytterligare ett problem är allergimedicinen. Den hjälper mot symptomen men en av biverkningarna är trötthet vilket gör att energin till träningen inte blir som vanligt. Jag vet att en del har valt att flytta till hus utan träd eller högre upp i landet för att slippa sina besvär. Via HusmanHagberg i Örebro sålde ett par sitt hus och flyttade norrut. Det kan vara värt en flytt om man lider mycket av sin allergi.

Trädtoppar mot himlen
Ljusa löpskor mot asfalt


Posted

in

by

Tags: