Ta hand om stukningar

Så hände det som man absolut inte vill ska hända, jag halkade på några våta löv på sista löpturen vilket gjorde att jag trampade snett och stukade foten. Det är ingen större stukning men tillräckligt för att jag ska behöva vila från löpningen ett par dagar. Om du skulle råka ut för en stukning är det viktigt att du lägger foten i högläge samt linda om den så fort som möjligt, detta för att minska svullnaden. Is, eller en påse med frysta ärtor, är bra att lägga på foten för att minska smärtan. Sedan gäller det att börja belasta foten så snabbt som möjligt utan att överanstränga den. Hur lång tid det tar att komma tillbaka från en stukning beror helt på hur snabbt man kan linda och sätta foten i högläge samt på hur stor stukningen är. Jag brukar göra ett rehab-schema för mig mig själv i olika färger med färgpennor så jag har en plan över hur jag snabbt ska kunna läka.


Posted

in

by

Tags: