Vilka grenar ingår i quadrathlon?

Quadrathlon är som det hörs på namnet en tävling i multisport där det ingår fyra stycken olika grenar. De grenar som ingår i quadrathlon är simning, löpning, cykel och rodd. Det tävlas i olika distanser, sprint, medel och långdistans. Sträckorna mellan de olika distanserna skiljer sig åt väldigt mycket, vid sprint så cyklar du exempelvis två mil medan i långdistansen tio. Det gäller att ha en allsidig träning och att kunna återhämta kroppen. En bra sätt att värma musklerna är om du installerar en bastu i badrummet och det särskilt om du tävlar i vinter quadrathlon. Det finns nämligen även quadrathlon som utövas med vintersporter men då är det andra grenar som ingår. Här är inte grenarna lika fasta utan det kan vara olika beroende på land men något av en standard är ändå cykling, löpning, längdskidåkning och snöskor (som benämns snowshoeing). De internationella tävlingarna som hålls i quadrathlon arrangeras av World Quadrathlon Federation. Ända sedan 2001 har världscupen arrangerats i quadrathlon och som nation har Tyskland varit mycket framstående inom sporten.

Människor som simmar utomhus


Posted

in

by

Tags: