Återgå till träning efter sjukdom

Om du inte har kunnat träna på länge på grund av sjukdom kan det kännas jobbigt att komma igång igen. Många som har varit sjuka i covid-19 till exempel, kan känna trötthet långt efteråt. För att få tillbaka orken och muskelkraften är det bäst att börja med korta pass. Har du varit sängliggande eller mycket sjuk så är promenader utmärkt att börja med. Det gäller att ha tålamod och inte trötta ut kroppen i början av återhämtningen. Det psykiska måendet spelar också en väldigt stor roll. Hälsan är viktigare än ekonomin men vid sjukdom kan visst inkomstbortfall ändå påverka den psykiska hälsan om man inte klarar av de dagliga utgifterna. För att inte behöva oroa sig för det kan man till exempel samla lånen. Följ denna länk om du vill läsa mer om det. Kosten är också mycket viktig för återhämtningen. De flesta som tränar är duktiga på att äta varierat och hälsosamt men efter sjukdom är det ännu viktigare att se till att man får i sig allt det kroppen behöver.

Tallrik med nötter, banan och musli

Posted

in

,

by