Börja med multisport

Det är lika enkelt att börja med multisport som det är att börja med vilken annan sport som helst, om inte enklare till och med. Runt om i Sverige finns flera multisportklubbar och du hittar säkert en klubb i din lokala stad eller by.

När du börjar med multisport är det viss utrustning du kommer att behöva. Till att börja med krävs ett par riktigt bra löparskor som klarar av terräng och som naturligtvis är vattentäta. Detta eftersom du kommer att röra dig i lera, i skogar, på gräs och på många andra typer av underlag. Vidare behöver du förmodligen kompass, cykel och hjälm beroende på vilken typ av multisport du vill utöva. Vissa grenar inom multisport bygger på att du tar dig fram till fots, men ofta krävs det att du tar dig längs sträckor med cykel eller över vatten med kajak.

Kajak

Självklart är det väldigt få som har en kajak stående hemma, eller som vill investera i en egen kajak, så de flesta klubbar och tävlingar man går med i brukar hyra ut kajaker och annan utrustning till rimliga priser.

Tänk också på att multisport utövas året om och för oss som bor i Sverige kan det bli riktigt kallt att tävla och träna under höst- och vinterhalvåret. Du kommer därför garanterat att tacka dig själv om du har investerat i riktigt bra kläder som underställ, strumpor, handskar och självklart mössa. På vintern är det också en bra idé att ha skor med dobbar eller spikar, alternativt att köpa till denna typ av utrustning för att fästa på sina skor.